BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 28 mai 2010

Less is More




Fashion Statement by ~aerinvena on deviantART

Celebra vorbă aparţinând arhitectului german Ludwig Mies van der Rohe, pare a fi din ce în ce mai subapreciată şi tot mai rar utilizată în procesul creări imaginii cu ajutorul vestimentaţiei. Tot mai des, toţi cei care intră în contactul nostru vizual tind să aibe un singur scop : acela de a se evidenţia, fie într-un mod plăcut sau nu, pentru a se diferenţia oarecum de restul trecătorilor. Perfect normal, nu? Însă, când evidenţierea este accentuată de kitsch sau prost gust dus la extrem, efectul dorit este invers – imaginea persoanei devina una neplăcută. De cele mai multe ori, mulţi optează pentru construirea unei vestimentaţii opulente prin încărcarea cu accesorii, culoare sau textură. De altfel, mentalitatea românului este încă orientată spre un show off ofensiv, poate chiar imaginea supusă jocului de hazard este rezultatul peisajului urban „răzleţ”. Mulţi consideră că singurul mod de a ieşi în evidenţă este acela e a utiliza artificii vizuale, mai mult sau mai puţin consistente ca şi calitate.

Totuşi, spre crearea unei imagini plăcute, individul trebuie să aibe în vedere alegerea unui costum în funcţie de mai multe repere, ţinând cont şi de alegerea culorii, texturilor, imprimeurilor sau a accesorilor. De multe ori, deşi silueta creată este una graţioasă, dacă alăturarea unor materiale este greşită, întreaga imagine este alterată.

Crearea sau alegerea unui costum nu este ceva facil, dar nu trebuie realizat nici sporadic, ci, consider că, în primă instanţă, ochiul ar trebui să fie educat spre acceptarea plasticităţii vestimentare, pentru ca mai apoi să aibe uşurinţă pentru a alcătui propria imagine.

0 comentarii: