BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 16 aprilie 2010

Spring - Summer 2010



1. Proenza Schouler

Silueta schiţată de dou-ul dinamc (Lazaro Hernandez şi Jack McCollough) de la Proenza Schouler captează atenţia prin linia simplă, scoţând în evidenţă feminitatea formelor fără a apela la vulgaritate, dar obţinând în cele din urmă un efect provocator. Inspirându-se din pasiunea lor pentru surf si skate, cei doi designeri au reuşit să să creeze atmosfera proasătă şi tânără dorită. De altfel, femeia Proenza Schouler impresionează prin naturaleţe, iar hainele îi subliniază farmecul prin fluiditatea materialelor şi print-urile grafice complexe şi uimitoare. Consider că simplitatea croielii şi paleta destul de „zgârcită” de culori, ce au dat colecţiei o anume nobleţe, în ciuda faptului că unele piese erau destul de casual, au reuşit să creeze un impact vizual cât se poate de plăcut. Totuşi, poate din cauza acelei palete destul de restrâsă de culori poate da şi un efect mai sobru, chiar plictisitor.






2. Luella

Simplu, cinetic, feminin, dulce – Luella Spring Summer 2010 continuă cu tradiţia casei de modă engleze, aceea de a contura tânără Luella drept un personaj colorat, puţin infantil, cât se poate de simplu şi rafinat. Cred că pe departe Luella Bartley a captat atenţia prin silueta plastică creată, accentuată de machiajul extravagant. Colecţia poate însă să pară destul de infantilă datorită printurilor banale (buline, funde, cireşe chiar!) şi a croielii simple. Totuşi, forma rezultată este plină de substanţă, având un rafinament subtil.





3.Burberry

După părerea mea, una din cele mai „serioase” colecţii este pe departe cea de la Burberry Prorsum, care captează atenţia prin rafinament şi plasticitate. Fluiditatea materialelor creează un deosebit contrast de factură cu accesorile destul de dure, rezultând o siluetă zveltă, elegantă, cât se poate de cochetă şi alungită datorită efectelor optice obţinute prin draparea materialelor. Femeia Burberry excelează prin nobleţea culorilor alese – cât se poate de nude, ce dau un plus de naturaleţe şi distincţie. La prima impresie, vestimentaţia realizată de Cristopher Bailey crează senzaţia optică de simplitate (tocmai datorită paletei de culori cât se poate de naturală), care mai târziu pune în valoare accente deosebite, ce ascund o muncă minuţioasă. Tocmai prin lejeritatea şi fluiditatea hainelor, colecţia Burberry dă dovadă de rafinament estetic.








4. Dries Van Noten

Designerul belgian revine odată cu colecţia de primăvară - vară la motive cât se poate de fruste: după primul impact vizual, imaginaţia duce cu gândul la pieţele aglomerate din Asia estică sau China, de condimentele specifice acelor zone. Puţin necizelată si tipică lui Van Noten, colecţia impresionează prin puternica influenţă etno şi minuţioasele broderii sau imprimeuri. Petele de culoare agitate ale unor piese sunt potolite de „cuminţenia” altora, imprimeurile alternând cu culori cât se poate de neutre. Consider că, în ansamblu, colecţia reuşeşte să creeze o siluetă cât se poate de feminină şi complexă datorita rafinamentului printurilor grafice.









5. Rodarte

Fără îndoială, Kate şi Laura Mulleavy au reuşit să obţină un efect estetic şocant. Dacă grotescul dezgustă prin primitivitatea formelor şi lipsa substanţei, colecţia Rodarte reuşeşte să plaseze acest gen estetic în zona frumosului. Deloc boemă sau dulce, femeia creată de Rodarte este feroce, surorile Mulleavy reuşind să creeze o silueta estetică, jonglând cu elemente situate la poli opuşi. Mai mult, materialele folosite au fost intens prelucrate, „îmbătrânite”, franjurate, vopsite manual – practic distruse pentru a maximiza efectul de grotesc.


0 comentarii: